föreläsning

Per och Iréne Moneeo håller föreläsningar om Mat och Musikmatchning med referenser till forskningen och exempel från det egna arbetet. Föreläsningarna anpassas utifrån målgruppen och kan variera från enkla inspirerande för allmänheten, till mer djupgående analytiska inriktningar för yrkesverksamma personer inom mat och restaurangbranschen, eller kulturarbetare.

Grythyttan TalkFöreläsning på restauranghögskolan i Grythyttan
Foto: Iréne Moneeo

 

Med boken Krydda med Musik som utgångspunkt berättar Per om den forskning som finns inom området, förklarar hur våra sinnen kommunicerar med varann och vikten av att alla sinnen kommunicerar enhetligt. Hur vi genom att påverka ljudet i råvaror vi äter, eller ändrar bakgrundsmusiken påverkar hela måltidsupplevelsen.

Målgrupper för föreläsningar brukar ofta vara:

Den matintresserade
Hur man med enkla medel kan få maten i sitt hem att smaka bättre genom att välja rätt musik, eller genom att använda outnyttjade ljudmiljöer i sin närhet.

Föreläsning för matintresserade

Restaurangbranschen
Hur man genom att arbeta medvetet med ljudmiljön i restaurangen kan påverka omsättningen. Hur gäster väljer dyrare viner vid en viss typ av bakgrundsmusik, och hur maten smakar bättre vid vissa ljudmiljöer.

Kulturarbetaren
Hur man som kulturarbetare kan konsultera restaurangbranschen genom att skapa en atmosfär som faktiskt tar restaurangen i önskad ritkning.

Sensibus keynote talkKeynote speaker at Sensibus festival, Finland
Foto: Anu Hopia

 

Föreläsningarna kan även kombineras tillsammans med provsmakningar, middagar eller andra sammanhang. Per har även erfarenhet av crossborder-workshop’s där musiker, kökspersonal, och andra kreativa yrken samarbetar för att tillsammans skapa helt nya måltidsupplevelser.

Föreläsningar och workshops kan hållas på Svenska och Engelska.