fbpx
Krydda med Musik
zoom_in
Krydda med Musik
Gourmand Award Winner
Foto: Tibor Bárány © TIBORFOTO.com

Krydda med Musik (boken)

259 kr

Matcha Mat och dryck med musik med rätt egenskaper, så förstärker du smakupplevelsen. Krydda med Musik är den första Svenska boken i ämnet som baserar sig på den neuroforskning som finns inom området. Många praktiska handfasta tips för restaurangägaren eller hemmakocken som vill prova något nytt, varvas med teorin som ligger till grund.

Category:

Beskrivning

Genom att välja musik med rätt egenskaper, kan vi få mat och dryck att smaka bättre. Vissa låtar gör drinkarna sötare, andra får oss att välja dyrare viner. Vi dricker mer öl vid en viss ljudnivå och maten smakar bättre vid en annan. Pyset när du öppnar en läsk eller det crunchiga ljudet av chips är klanger som har designats för en större smakupplevelse.

Intresset för hur ljud och musik påverkar våra smaklökar sprider sig som en löpeld, men ännu finns ingen svensk bok i ämnet. Förrän nu.

Författaren och tonsättaren Per Samuelsson har specialiserat sig på att skriva musik som förstärker smaker. Han har komponerat för middagar med hundratals gäster, för konferenser och ambassader i Sverige och utomlands.

I den här boken beskriver han hur det går till och hur du själv kan använda dig av samma metoder, även om du inte är musiker. Vare sig du är krögare eller allmänt matintresserad, kan du med enkla medel få just din restaurang eller bjudning att höja sig över mängden.

Metoderna i boken baserar sig på resultat från den forskning som finns inom området, och Per förklarar hur du kan använda den kunskapen rent praktiskt i köket. Du får en insikt i hur ljudmiljöer och musik påverkar våra matupplevelser på ett plan långt djupare än att det enbart ”ska vara lite trevligt”.

Du kan lära dig välja musik som faktiskt förstärker smaker.
Du kan lära dig Krydda med Musik.

Mer information

Vikt 900 g
Dimensioner 21 × 21 × 3 cm