Vår ljud-drink är Svensk vinnare i Gourmand Awards!!!

Vår ljud-drink är Svensk vinnare i Gourmand Awards!!!

Cosmopolitan with a Sonic Twist, är namnet på vår tonsatta drink, som utsetts till Svensk vinnare i Gourmand Awards i kategorin Drinks Education. Per Samuelsson och Iréne Sahlin från Taste of Sound AB är upphovsmännen till den innovativa produkten som kombinerar ett klassiskt drinkrecept, med musik komponerat baserat på resultat från forskningen.

Under en pressfrukost på Svensk Form på Skeppsholmen, tillkännagavs de bidrag som utsetts till Best in Sweden av den internationella tävlingen Gourmand Awards. Per och Iréne som var på plats blev smått chockade, då de var där av en helt annan anledning.

– Vi hade komponerat frukostmusiken som matchade kock Eugen Stolin’s (nobelmiddagen mm) veganska frukost från restaurang Växthuset som serverades på pressfrukosten, när vi helt plötsligt hör våra namn ropas upp. På något sätt har representanter från Gourmand Awards fått tag i vår ljudsatta drink och tilldelar oss priset.
– Helt galet, och fantastiskt roligt såklart, berättar Per och Iréne.

Som svensk vinnare 2017 i kategorin Drinks Education representerar de nu Sverige i den internationella tävlingen, och i Februari får vi veta om de går vidare till finalen i Yantai, Kina, som går av stapeln i Maj 2018.

Det är inte första gången Per och Iréne tävlar i Gourmand Awards. Tidigare i år kammade de nämligen hem titeln Best in the World under finalen i Yantai Kina, för deras bok Krydda med Musik i kategorin Innovative.